Tidigare festivaler

BAKGRUND

Det första AltCom ägde rum 2004 och arrangerades av C’est Bon Kultur. Sedan 2010 är det en återkommande seriefestival för alternativ/underground/small press-serier. Festivalen har sedan dess gjorts av Mattias Elftorp för Seriefrämjandet vartannat år tills nu då den är tillbaka hos CBK och nu arrangeras i samarbete med Tusen Serier. Här kan du se vad som har hänt tidigare år:

AltCom 2016: ARBETE

Det vi säljer våra liv för. Också ibland det vi lever för. Även ofta vad någon annan skördar frukterna av.
Hemsida

AltCom 2014: POSTAPOKALYPS

altcom2014logo

Visioner av världen efter undergången.
Hemsida

AltCom 2012: NO BORDERS


AltCom 2012 förde oss över gränsen till att bli en återkommande seriefestival. Du hittar detaljerna på hemsidan för AltCom 2012 här.

AltCom 2010: SEX & KRIG


AltCom 2010 var den första stora AltCom-festivalen i Seriestaden Malmö. Temat var SEX & KRIG.
hittar detaljerna på hemsidan för AltCom 2010, här.

AltCom 2004

AltCom startade redan 2004 av C’est Bon Kultur som en minifestival i samband med releasen för C’est Bon Anthology 1 och bestod av en utställning med de medverkande i numret samt en paneldebatt om alternativserier där Paw Mathiesen, Thomas Thorhauge, Knut Larsson och Johanna Rojola diskuterade begreppet, modererade av Fredrik Strömberg. Tanken på att göra någonting större av AltCom dök upp då och då genom åren och 2010 flyttades festivalen över till Seriefrämjandet som gav Mattias Elftorp (en av grundarna av C’est Bon Kultur) uppdraget att organisera AltCom-festivalerna.

Affischen för AltCom 2004, även omslagsbild för C’est Bon Anthology #1, av Teddy Kristiansen

Logotypen för AltCom är skapad av Niklas Asker.