Boey Wang

Boey Wang är en kinesisk serietecknare och objektdesigner som bor i Eindhoven, Nederländerna. Han gick vidare till att publicera sina egna böcker och att driva en onlinebokhandel, där han också samarbetade med bokhandlar i Kina, Amerika och Nederländerna. Hans böcker har funnits med på bokmässor i Peking, Hongkong, Tokyo och Singapore.

Hans verk är tecknade för att fånga berättelser om vardagliga händelser i det dagliga livet som lätt förbises men som bär på mycket mer vikt än de ser ut att göra. Saker som verkar obetydliga och obemärkta intresserar honom, som en plötslig reaktion på en liten gest, grästuvor som växer ur spruckna trottoarer, och förbisedda yrken i Kina etc. Dessa observationer blir föremål för hans berättelser, genom vilka han hoppas kunna ha meningsfulla samtal som lämnar varaktiga intryck inom hans läsare.
Genom en humoristisk och tragisk ton presenterar han glädjen och ironin i verkligheten genom varje serie han skapar. Samtidigt kan föremålen närma sig alla och skapa en ny förståelse för normerna, samtidigt som de är rotade i en stark grund av medkänsla. Det visuella språket i hans verk är alltid enkelt och direkt i linje, form och färg, även om de flesta av hans verk är svartvita för att minimera “oljudet” som påverkar historiens kommunikation. Han drömmer om att skapa små speglar i publikens sinnen för att oavsiktligt reflektera när de matchar samma vinkel i det vackra ljuset i det normala livet. Det skulle vara den ultimata lyckan för honom att skapa konst.